minyak argan

hye. rasa macam nak bagi tahu pasal minyak argan. saya start pakai minyak argan (sapu kat muka tiap2 mlm) since i was 14 because my dad worked at the Mauritania, Africa... so he bought me that. he said that the oil is so dam good for skin repairing which i googled it, the vitamin E in Argan oil is much more compared to olive oil (which olive oil is popular for their vit E).

masa darjah 6 memang banyak sngt jerawat kt muka. and then akhir tahun form 1 tym tu cuti sekolah x keluar rumah so duduk la pakai2 lumur2 minyak argan ni kt muka mlm2. kadang, sbb terlalu excited i did put it in my face even day time. as long as not expose to the sunlight. but i dont have strong reason why it cannot be exposed to the sunlight. idk. i just dont do that untill now.

masuk form 2 terus kawan tegur nampak lagi flawless muka. pastu jerawat x berani naik dah. dia naik jugak... tp sebijik2 tym period. pastu masa asasi... masa ni berpeluh kuat and makan x jaga. (sbb first tym duduk asrama and bukan mak masak) so jerawat naik kt blakang sikit dr pipi sampai kat sebelum telinga, which that area is covered by my tudung and then now tinggal parut. tp lps dah cuba biasakan diri setahun tu bynk la jugak belajar dr kesilapan, yang mana sepatutnya kene tukar tiap bulan (cadar n sarung bantal), yg mana kena basuh tiap2 hari (tudung) tu baru belajar... so... sekarang degree jerawat x teruk dah. dah okay lah boleh ckp mcm tu. tak fikir dah pasai jerawat.
fikir pasal gemuk nak kurus je skrg.




Comments

Popular Posts